تحقیقی جامع در مورد آسم

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
مقدمه :
براساس نتايج بدست آمده تمرينات تنفسي بر كيفيت زندگي مبتلايان به آسم در ابعاد مختلف تاثير داشته و موجب بهبود كيفيت زندگي وفعاليت مبتلايان به آسم در امر مراقبت از خود مي‌شود لذا لازم است به بيماران مبتلا به آسم پيشنهاد نمود جهت دچار نشدن به علائم بيماري آسم و بهبود كيفيت زندگي از تمرينات تنفسي به صورت مستمر استفاده نمايند. در دنياي معاصر بيماريهاي مزمن ريوي از جمله شايعترين بيماريهايي مي‌باشد كه موجب از كارافتادگي، ناتواني و مرگ و مير در جوامع بشري مي‌گردد.اين بيماريها علاوه بر صرف هزينه‌هاي زياد درماني به علت طولاني بودن دوره بيماري، نياز به مراقبت‌هاي بلند مدت درماني دارد. از ميان بيماريهاي مزمن ريوي، آسم از شايعترين آنها مي‌باشد كه شيوع و بروز چشمگيري دارد وعلي رغم درمانهاي نوين متاسفانه مرگ و مير بر اثر اين بيماري زياد است.بيماري آسم در سالهاي اخير به علت وجود عوامل تنش زاي متعدد رو به افزايش نهاده و علي رغم پيشرفت علم در مورد پاتوفيزيولوژي و تهيه داروهاي جديد فراوان جهت درمان بصورت مشكلي درجهان پزشكي مطرح مي‌باشد (سمينار آسم – 1380، ص 6)
طبق بررسي‌هاي انجام شده 5 درصد از كل جمعيت جهان به آسم مبتلا مي‌باشند و وقوع آسم از سال 1980 افزايش يافته، و نسبت به دو دهه گذشته چشمگيرتر شده است همچنانكه مرگ و مير ناشي از آسم از سال 1980 تا 1987، 31 درصد افزايش داشته است. كارول اظهار مي‌دارد كه در ايالات متحده ازهر20 نفر مبتلا به آسم مي‌باشند ودر حال حاضر 14 تا 15 ميليون نفر در اين كشور مبتلا به آسم هستند ونيز آسم ششمين علت بستري شدن در بيمارستان مي‌باشد و بيش از 40 درصد بزرگسالان مبتلا، هر ساله حداقل يكبار يا بيشتر به علت حملات آسم به بخش اورژانس مراجعه مي‌كنند.
همچنين طبق آمارهاي بدست آمده آسم موجب بيش از 27 ميليون بار مراجعه به پزشك، 6 ميليون روز غيبت از كار درسال در ايالات متحده شده است و بين سالهاي 1986 تا 1988موجب محدوديت فعاليت 9/10 ميليون نفردر ايالات متحده شده به علاوه اين بيماري سالانه باعث حدود 470000مورد بستري شدن در بيمارستان مي‌گردد و برآورد شده كه خانواده افراد مبتلا به آسم تاحدود 18 درصد درآمد خانواده خود را صرف درمان اين بيماري مي‌نمايند و اين بيماري به علت ماهيت مزمن بودن و بروز حملات مكرر ومراجعه مبتلايان به مراكز پزشكي و اورژانس فقط براي تامين اكسيژن اين بيماران 6/1 بيليون دلارهزينه صرف مي‌شود.
طبق مطالعات بعمل آمده آمار دقيقي در خصوص ميزان بروز بيماري آسم در ايران وجود ندارد ولي نتايج مطالعاتي كه بصورت پراكنده در كشور انجام شده نشان مي‌دهد 5 درصد تا 7 درصد از جمعيت ايران بطور متوسط به اين بيماري مبتلا هستند كه اين ميزان دركودكان تا حدود 10 درصد نيز مي‌رسد.

علل عدم توانايي در تنفس صحيح بيماران آسمي:
بيماران مبتلا به آسم به علت عدم توانايي در انجام تهويه مناسب و علائم ناشي از آن دچار اختلال در فعاليت شده و سطح تحمل فعاليت فيزيكي آنان محدود مي‌گردد و قدرت انجام كار در آنان كاهش مي‌يابد اين مسئله باعث مي‌گردد كه اين افراد در مقايسه با افراد سالم از عملكرد جسمي مطلوبي برخوردار نبوده وشخص بيمار در انجام مسئوليت‌هاي فردي و اجتماعي دچار مشكل مي‌گردد. عدم توانائي در انجام عملكردهاي جسمي در سطح مطلوب موجب ايجاد احساس بي‌كفايتي در فرد شده واعتماد به نفس بيمار مختل مي‌گردد و متعاقب آن فرد دچار اضطراب، افسردگي واندوه شده كه اين مسئله تعاملات اجتماعي فرد را نيز متاثر ساخته و موجبات كناره گيري از جامعه را فراهم مي‌سازد. با توجه به اينكه بيماري آسم ابعاد مختلف زندگي بيماران را تحت تاثير قرار مي‌دهد و فعاليت جسمي، روحي و اجتماعي آنها را محدود مي‌كند در نتيجه موجب كاهش كيفيت زندگي در آنان مي‌گردد. (اندرسون، 1999، ص 302) با توجه به ماهيت مزمن و عود كننده بيماري آسم به منظور ارتقاء كيفيت زندگي وحفظ سلامتي و كمك به مدد جو جهت سازگاري با اثرات بيماري، لازم است امكان انجام فعاليتهاي خود مراقبتي، براي مبتلايان فراهم گردد زيرا هدف استراتژيكي خود مراقبتي بالا بردن ظرفيت فعاليت يا افزايش نقش عملكردي فرد است كه شامل روشهاي مقابله با بيماريهاي مزمن و بهبود فعاليتهاي روزمر
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 7267 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش - دارای منبع

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:154 کیلوبایت

 قیمت: 4,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252