مبانی نظری سود اقتصادی شرکت

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
مبانی نظری سود اقتصادی براساس رفرنس های2023-2022و1403-1402 (مرداد 1402)

بخشی از متن:
یکی از اقلام مندرج در صورت‌های مالی است که در تصمیم‌گیری استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی تأثیر بسزایی دارد و توجه زیادی را معطوف خودساخته است. یکی از مسائل مهم و حیاتی هر فعالیت اقتصادی ارزیابی میزان دستیابی به اهداف تعیین‌شده می‌باشد بی‌شک این مسئله با پیشرفت روزافزون فعالیت‌های اقتصادی وارد عرصه جدیدی می‌شود و لزوم ایجاد روش‌های دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت بیشتر احساس می‌شود و همین احساس نیاز، مقدمه ایجاد روش‌های نو ارزیابی و تکمیل روش‌های قدیمی‌تر می‌شود( پروانه وهمکاران ،1401).  سود حسابداری یکی از اقلام مهم و اصلی صورت های مالی است که توجه استفاده کنندگان صورت های مالی را به خود جلب می کند. هر چه محتوای اطلاعات سود بیشتر باشد، سودمندی کاربرد آن ها در اتخاذ تصمیم بیشتر خواهد بود (صفی خانی وهمکاران ،1403) .سود گزارش شده یک شرکت، منعکس کننده تخصیص کارآمد منابع در داخل شرکت و فعالیت های عملیاتی شرکت می باشد. لذا مشکلی که امروزه علیرغم افزایش سطح اگاهی ها و دانش عمومی استفاده کننده گان از صورت های مالی دیده می شود؛ اتکای شدید بر اعداد گزارشات حسابداری به ویژه سود حسابداری جهت تصمیم گیری در خصوص سرمایه گذاری می باشد ،پیش بینی سود بعنوان یکی از معیارهای ارزیابی کیفیت سود همواره مورد توجه استفاده کنندگان برون سازمانی و درون سازمانی می باشد. سرمایه گذاران به سود، بیش از هر معیار دیگری به عنوان معیار سنجش عملکرد، تکیه می کنند. علاوه بر آن، مدیران نیز سود را به عنوان یک معیار کلیدی در نظر میگیرند، زیرا سرمایه گذاران و تحلیلگران در ارزیابی های خود از آن استفاده می کنند(شفیعی وهمکاران،1401)
امروزه به دلیل گسترش فعالیت های اقتصادی، بازار های مالی و رونق سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه به خصوص بورس اوراق بهادار توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، دسترسی به اطلاعات درست و به موقع و تحلیل دقیق و واقع بینانه آنها، مهمترین ابزار جهت اتخاذ تصمیمات درست و کسب منفعت مورد انتظار و استفاده بهینه و مطلوب ازامکانات مالی می باشد. در جامعه امروز اطلاعات نقش مهمی در زندگی انسان ها ایفا می کنند و هرچه قدر جامعه پیشرفته تر باشد از اطلاعات بیشتر و بهتر استفاده می نماید.از دلایل پیشرفت در جوامع توسعه یافته استفاده بهینه و مؤثر از اطلاعات می باشد. محصول نهایی فرآیند حسابداری، ارائه اطلاعات به استفاده کنندگان مختلف اعم از استفاده کنندگان داخلی و استفاده کنندگان خارج از شرکت، در قالب گزارش های حسابداری است. آن گروه از  گزارشهای حسابداری که با هدف تأمین نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان خارج از شرکت تهیه و ارائه می شود، در حیطه حسابداری مالی قرار می گیرد. نتیجه نهایی حسابداری مالی گزارشهایی است که اصطلاحاً به آن گزارشهای مالی اطلاق می شود. صورتهای مالی هسته اصلی گزارش گری مالی را تشکیل می دهند. در حال حاضر مجموعه ی کامل صورت های مالی شامل صورتهای مالی اساسی(ترازنامه، صورت سودوزیان،  صورت سود و زیان جامع، صورت جریان وجه نقد) و یادداشتهای همراه می باشد. سود یکی از اقلام مندرج در صورت های مالی است که در تصمیم گیری استفاده کنندگان صورتهای مالی تأثیر بسزایی دارد و توجه زیادی را معطوف خود ساخته است (کرمی 1388).
در ادبیات حسابداری برای ارزیابی کیفیت از قابلیت پیش بینی کنندگی آینده استفاده می شود و این شیوه به ویژه برای معیارهایی که با عدد و رقم سروکار دارند بیشتر به کار می رود؛ سود از این دسته معیارها است (دو  وهمکاران،2020).میزان سود اطلاعات ارزشمندی در مورد کیفیت سود شرکت ها ارائه می دهد و در این میان شرکت هایی که سهام سود خود را پرداخت می کنند، در مقایسه با شرکت هایی که سهام سود خود را پرداخت نمی کنند، سودی با کیفیت بالاتری را گزارش می نمایند(بردلی  وهمکاران،2016).دستیابی به اطلاعات حسابداری با کیفیت بالا برای سرمایه گذاران، بستانکاران و مدیران شرکتی مهم است تا سرمایه گذاری مناسب و تصمیم های اعتباری داشته باشند. این بدین دلیل است که اطلاعات حسابداری شرکت ها به عنوان یک عامل مهم در بازار سرمایه درنظر گرفته می شود، بنابراین، کیفیت اطلاعات حسابداری میتواند بر تصمیم های قیمت گذاری بستانکاران تأثیر بگذارد(لی  وهمکاران،2021) در نتیجه  اگر اطلاعات حسابداری تولید شده، با کیفیت باشد، عیناً نشان دهنده عملکرد فعلی شرکت است،آنگاه این اطلاعات با کیفیت توانایی پیش‌بینی عملکرد آتی را دارا هستند  و ارزش شرکت را مورد سنجش قرار می دهند( سبحانی و همکاران، 1400).
سود و اجزای نقدی و تعهدی آن، میتواند یکی از عوامل مؤثر در پیشبینی بازده سهام باشد پیش بینی بازده خود عامل مهمی در قیمت گذاری سهام است. ارزشیابی نادرست سهام ممکن است منجر به شکست بازار و تخصیص نا بهینه منابع کمیاب شود ، بنابراین شناسایی عوامل قیمت گذاری نادرست اجزای سود که خود مانع ارزیابی و پیش بینی صحیح بازده سهام توسط سرمایه گذاران می شود دارای اهمیت زیادی است(میر وهمکاران،1399).

فهرست مطالب:
2-1- مقدمه
2-2-2-2-مبانی نظری سود اقتصادی
2-3-مفاهیم سود اقتصادی(ارزش افزوده اقتصادی)
2-4-اهمیت و ضرورت مطالعه سود اقتصادی
2-5-مبانی نظری ارتباط سود اقتصادی ومتغیرهای پرکاربرد حسابداری
2-5-1- سود اقتصادی و معیار های نظام راهبری
2-5-2-سود اقتصادی و کیفیت اطلاعات
2-5-3-سود اقتصادی و عملکرد مالی
2-5-4-سود اقتصادی و معیارهای ریسک
2-6-پیشینه تحقیقات انجام شده پیرامون موضوع سود اقتصادی
2-6-1-پیشینه داخلی تحقیقات سود اقتصادی 1403-1402
2-6-2-پیشینه خارجی تحقیقات سود اقتصادی 2023-2022
منابع........................
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 6802 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش و دارای منبع

تعداد صفحات: 44

حجم فایل:100 کیلوبایت

 قیمت: 135,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252