مبانی نظری قضاوت حرفه ای حسابرس

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
مبانی نظری قضاوت حرفه ای حسابرس همراه با رفرنس های 2023-2022و 1403-1402 (مرداد ماه 1402)

بخشی از متن:
همواره صورت های مالی یکی از مهمترین منابع کسب اطلاعات مالی به منظور تصمیمگیری سرمایه گذاران و سایر ذینفعان بوده است؛ اما اطلاعات مندرج در صورت های مالی باید از قابلیت اتکای مناسبی برخوردار باشد تا موجب گمراهی استفاده کنندگان نشود. بنابراین حسابرسان به عنوان اشخاص متخصص و مستقل، وظیفه بررسی و تأیید مطلوبیت اطلاعات مندرج در صورت های مالی را بر عهده دارند(الکوثر  ، 2014).
قضاوت حرفه ای مهارتی کلیدی در حرفه حسابداری و حسابرسی بخصوص در شرایط استفاده از استانداردهای حسابداری مبتنی بر اصول است و افراد فعال در حرفه از جمله مدیران، حسابرسان، تحلیلگران مالی، حسابداران و استانداردگذاران، بر اساس قضاوت ها اقدام به تصمیمگیری های اساسی می نمایند. اما انجام قضاوت دشوار است و توانایی در انجام قضاوت های خوب سنگ بنای حرفه حسابداری است. قضاوت حرفه ای هسته اصلی ممیزی است. شواهد زیادی وجود دارد که حسابرسان لزوماً قضاوت هایی با کیفیت بالا انجام نمی دهند، قضاوت هایی که کیفیت کافی ندارند، می تواند عواقب جدی برای کسانی که قضاوت می کنند و کاربران نتایج قضاوت داشته باشند. قضاوت حرفه ای به عنوان استفاده از دانش و تجربه انباشته شده از طریق آموزش حسابداری یا حسابرسی مربوطه، با استفاده از استانداردهای اخلاقی، و در نتیجه تصمیمگیری آگاهانه درباره اقدامات انجام شده مناسب در شرایط خاص، از جمله ماموریت حسابرسی و یا حسابداری معاملات اقتصادی، با رعایت اصول حسابداری تعریف می شود ، قضاوت حرفه ای در حسابداری هنگام پیش بینی شرایط و وقایع و ارزیابی شرایط فعلی شرایط عدم اطمینان استفاده می شود. (بختیاری وهمکاران،1402).
ارزشی که با حسابرسی صورت های مالی ایجاد شود ناشی از قضاوت حسابرس و درکل ناشی از مجموعه قضاوت های حرفه ای است که در چارچوب استانداردهای حسابداری و حسابرسی انجام می شود .قضاوت حرفه ای، گوهر اصلی حسابرسی است (انجمن حسابداران رسمی کانادا، 1995 ).در سال های اخیر توجه بسیاری از محققان، دانشجویان و اساتید حسابداری به موضوع قضاوت حرفه ای حسابرسان جلب شده است. این جلب توجه، اهمیت موضوع قضاوت حرفه ای را بیان میکند. بنابراین شناسایی عواملی که بر قضاوت حرفه ای مؤثر هستند میتواند کمک بزرگی به حسابرسان مستقل نماید (رؤیایی و همکاران، 1392)در صورتی که قضاوت حسابرسان براساس اصول و استانداردهای حرفه ای و به دور از هرگونه تعصب و سوگیری انجام شود، اتکاپذیری به گزارشات حسابرسی بیشتر می شود(پوپا   و همکاران،2011).
در عصر حاضر مدیران، عامل کلیدی در جهت ارتقای عملکرد هر سازمان به شمار می آیند و تصمیماتی که آنان اتخاذ می نمایند، در شکست یا موفقیت سازمان تأثیرگذار است ،ازاینرو، ضعف عملکردی مدیریت در سازمان با وجود نقاط قوتی چون منابع، تکنولوژی و نیروی انسانی باعث سوء عملکرد و شکست آن سازمان در نیل به اهدافش خواهد شد. بنابراین، پرورش و انتخاب مدیران و رهبران شایسته جزء مهمترین دغدغه های سازمان های پیشرو  در عصر حاضر است (کراس ول   و همکاران، 2002)دراین راستا، رفتارهای مدیران که برگرفته از خصوصیات شخصیتی آنان به شمار می آید در محیط سازمانی بر سیر تحول، پویایی و شکوفایی آن سازمان تأثیرگذار بوده وویژگی های شخصیتی افراد، زمینه ساز رفتارهای آنان است و با توجه به آنکه برخی از عوامل رفتاری دخیل در شخصیت مدیران باعث جهت دهی به تصمیم- گیری آنان خواهد شد، لذا شناسایی این عوامل و اثرات آنها می تواند در بهبود فرآیند تصمیمگیری مؤثر باشد(نمازی وهمکاران ،1396).
یافته‌های پژوهش علاوه بر توسعه مبانی نظری تحقیقات پیشین، حاوی مفاهیم ارزشمندی برای مراجع حرفه‌ای و سیاست‌گذاران تدوین سرفصل‌های درسی است همچنین می¬تواند به موسسات حسابرسی کمک کند در استخدام حسابرسان جدید و هنگام به¬کارگیری حسابرسان شاغل، شخصیت آنها و تردید حرفه ای آنان را مورد توجه قرار دهند، تا از این طریق با بهبود تصمیم¬گیری و قضاوت حرفه ای، کیفیت حسابرسی را افزایش دهند.

فهرست مطالب:
2-1- مقدمه
2-2- مفاهیم قضاوت حرفه ای حسابرس
2-3- سبک تفکر بر قضاوت حرفه ای حسابرس
2-4- اهمیت وضرورت پیش بینی قضاوت حرفه ای حسابرس
2-5- جایگاه قضاوت حرفه اي در حسابرسی
2-6- عوامل موثر بر قضاوت حرفه اي حسابرسان
2-6-1- سن
2-6-2- تجربه
2-6-3- شرایط بازار حسابرسی
2-6-4- اخلاق حرفه اي
2-7- تردید حرفه ای حسابرس
2-7-1- تردید حرفه ای حسابرس وکیفیت حسابرسی
2-8- تاثیر نئولیبرالیسم بر قضاوت اخلاقی حسابرسان
2-9- پیشینه تحقیقات انجام شده پیرامون موضوع قضاوت حرفه ای حسابرس
2-9-1- پیشینه داخلی تحقیقات انجام شده قضاوت حرفه ای حسابرس1403-1402
2-9-2- پیشینه خارجی تحقیقات انجام شده قضاوت حرفه ای حسابرس2023-2022
منابــــع .......................
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 4299 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش و دارای منبع

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:79 کیلوبایت

 قیمت: 135,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252