با توسعه راهنمایی تحصیلی در مدارس کشور لزوم راهنمایی شغلی هر روز بیشتر از گذشته احساس می شود. راهنمایی شغلی جدا از راهنمایی تحصیلی نیست و انجام آن نهضت جدیدی را در زمینه برنامه راهنمایی و مشاوره در مدارس پدید می آورد. به اعتقاد ما راهنمایی تحصیلی و شغلی باید در تمام مقاطع تحصیلی اجرا شود و انجام آن صرفاً در یک مقطع تحصیلی با اصول علمی سازگار نیست.
ضرورت راهنمایی شغلی در مدارس
1- دانش آموزان در دوران تحصیلات با مشاغل متعدد آشنا می شوند و رغبت ها و استعدادهای خود را کشف می کنند. آنان پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی و شناخت نسبی رغبت ها با آمادگی بیشتری دوره های راهنمایی تحصیلی و دبیرستان را برای انتخاب شغل آغاز خواهند کرد.
2- عامل دیگری که راهنمایی شغلی را در مدارس ضروری می سازد پیشرفت صنعت و پیچیده تر شدن انتخاب از بین مشاغل متعدد است. با افزایش و تنوع مشاغل شناخت آنها مشکل تر شده و در نتیجه انتخاب شغل و تصمیم گیری شغلی دشوارتر گردیده است. لازمه انتخاب صحیح و تصمیم گیری مناسب و عاقلانه، داشتن اطلاعات دقیق درباره عوامل مؤثر در انتخاب است. این اطلاعات از طریق برنامه های راهنمایی شغلی مدارس در دسترس دانش آموزان قرار می گیرد و آنان را با مشاغل متعدد آشنا می سازد. شناسایی مشاغل به دانش آموزان امکان می دهد که استعدادها و رغبت های خود را در ارتباط با مشاغل مورد بررسی و سنجش قرار دهند. در نهایت و با کمک راهنما یا مشاور انتخاب مناسبی را انجام دهند.